Back to top

Inside Sales Representative

– Our vacancies are only available in Dutch

Proxcys is ‘s werelds belangrijkste producent van High Performance Radial Flow Chromatografie apparatuur. Deze apparatuur wordt wereldwijd ingezet door biofarmaceutische bedrijven en bloedbanken.

Met de hightech maatwerk apparatuur van Proxcys wordt in de Biofarmaceutische industrie medicinaal eiwit geïsoleerd voor de moderne chemotherapie (Immuuntherapie), stollingsfactoren en andere biologische medicijnen zoals Insuline. Lijkt het jou een uitdaging om ondersteunend aan sales een spilfunctie te vervullen? Werk je graag in een internationale omgeving en heb je gevoel bij techniek? Dan voegt Proxcys jou graag toe aan het team!

De rol

In deze sales functie ben je de schakel tussen klanten, accountmanagers, werkvoorbereiding en inkoop. Je hebt dagelijks contact met klanten, waarbij de communicatie veelal in het Engels is. Je werkt nauw samen met de accountmanagers, zorgt voor orde en structuur binnen de verkoopprocessen en je beheert een eigen aantal klanten en projecten. Je bent in staat overzicht te creëren zodat je ad-hoc klanten en collega’s kunt voorzien van de actuele status van de lopende orders. Hiervoor haal je jouw informatie uit het ordermanagementsysteem, een uittreksel hiervan houd je zelfstandig bij en bespreek je wekelijks in het lopende orderoverleg met diverse afdelingen.

Afwisselend en dynamisch
Je bent continu bezig met de afhandeling van meerdere orders en offertes tegelijkertijd, in verschillende stadia. Offerteaanvragen, afroepen en orders komen voornamelijk via email binnen. Je houdt de sales e-mailbox bij, en beoordeelt en verdeelt het werk onder de juiste personen binnen de sales-afdeling en soms daarbuiten. Ter voorbereiding op offertes, bespreek je in samenwerking met oa. de afdeling Werkvoorbereiding zaken zoals kosten en doorlooptijden. Jij werkt deze informatie vervolgens uit naar een passende offerte. Soms is het nodig om bij klanten aanvullende informatie op te vragen of spar je eerst met de accountmanagers alvorens je de offerte verstuurt. Je maakt een projectmap aan met relevante en vindbare informatie voor je collega’s. Jij coördineert het gehele traject van offerte-aanvraag tot aan geleverde order en zorgt dat een tijdige en juiste orderuitvoering gerealiseerd wordt. Je houdt de voortgang bij, bewaakt levertijden en informeert de klant bij wijzigingen.

Samenwerking accountmanagers
Je komt terecht in een klein, hecht team waarin je veel zult samenwerken met de accountmanagers. Je helpt elkaar waar nodig en gezamenlijk verzorgen jullie de verkoopbinnendienst. 

Mogelijkheden
De kennis en ervaring die het werken op de sales binnendienst geeft, genereert de relevante ervaring benodigd voor het doorgroeien naar sales buitendienst en/of accountmanagement functies. Proxcys ziet graag dat je deze mogelijkheden ambieert en zal je steunen in het doorgroeien naar deze functies. Hiervoor biedt Proxcys mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.

Wat is gevraagd?

•    Je hebt een relevante HBO opleiding;
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
•    Beheersing van de Duitse taal is een pré;
•    Werkervaring in een vergelijkbare brede rol is wenselijk, bij voorkeur binnen een technische projectenorganisatie;
•    Emmen ligt voor jou op acceptabele reisafstand.

Persoonskenmerken

Vanzelfsprekend ben je organisatorisch sterk en je hebt een procesmatige en gestructureerde manier van denken en werken. Over alle orders die er lopen en de vele informatie die je van alle kanten krijgt, kun je goed overzicht houden en zie je belangrijke details niet over het hoofd. Je kunt veel ballen tegelijk in de lucht houden en snel schakelen tussen diverse orders en klanten.

Je houdt van korte lijnen, bent proactief en daadkrachtig. Daarnaast ben je in staat om collega’s op een positieve, inspirerende en sturende wijze te betrekken bij de orders, projecten en systemen. Je bent commercieel vaardig, sociaal en administratief handig. Je ziet het als uitdaging de klant zo goed mogelijk te helpen en doet dit door tijdige updates te geven met kloppende informatie en hen continu vriendelijk en doortastend te woord te staan.

Tot slot vind je het leuk om je te verdiepen in de techniek en werkveld van Proxcys, ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team.

Werken bij Proxcys

Proxcys is opgericht in 2003 en sindsdien gegroeid tot marktleider op het gebied van High-Performance Radial Flow Chromatography (HP-RFC) technology binnen de biofarmaceutische industrie. Met een toegewijd team van meer dan 35 specialisten ontwikkelt Proxcys geavanceerde chromatografische technologie (scheidingsapparatuur) en toebehoren voor het produceren van medicatie uit bloedplasma eiwit, recombinant eiwit of anti-lichamen. Zoals bijvoorbeeld, medicatie voor longziekten, anti-kanker medicijnen, humaan immunoglobuline, insuline en vaccines. Zo heeft ons innovatieve biotechnologische bedrijf vanuit Emmen ondertussen een wereldwijde marktpositie verworven door succesvolle projecten en oplossingen op maat. In onze flexibele en dynamische organisatie zijn persoonlijke aanpak, goede zorg en prestigieuze kwaliteit belangrijke waarden.

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Stuur je sollicitatie, curriculum vitae en motivatie naar hr@proxcys.com.

Join the Proxcys team