Back to top

Our vacancies

– Our vacancies are only available in Dutch. –

Wij zijn altijd op zoek naar talent!
Ben jij toe aan een vervolgstap in je carrière, of ben je enthousiast over onze organisatie maar zie je geen passende vacature staan?
Proxcys is altijd op zoek naar technisch en commercieel talent. Stuur je sollicitatie, curriculum vitae en motivatie (Engelstalig) naar HR@proxcys.com.
Voor meer informatie over de mogelijke functies, klik hier.


Proxcys is een innovatief technologisch MKB-bedrijf, wereldwijd opererend vanuit Emmen (Drenthe) met een mooie marktpositie en sterke marktpotentie voor de toekomst.

Bij Proxcys ontwerpen, ontwikkelen en produceren wij geavanceerde filterapparatuur voor het maken van biologische medicijnen. Deze innovatieve apparatuur wordt door grote internationale biofarmaceutische bedrijven en bloedbanken gebruikt voor het produceren van o.a. insuline, antikankermedicijnen, vaccins en antistoffen.

Proxcys building - assembly hall

Op dit moment hebben wij twee functies openstaan op het gebied van Engineering:

Vacature Project Engineer

Als Project Engineer, houd je je bezig met het ontwerpen van diverse maatwerkapparatuur die gebruikt wordt bij onze klanten over de hele wereld. Je ontwerpt een breed scala aan producten, van kleine R&D kolommen tot aan industriële kolommen voor een proceslijn. Ook het bedenken én ontwerpen/tekenen van aanpassingen aan bestaande apparatuur conform de geldende (internationale) richtlijnen is één van je taken.

Als Project Engineer werk je in detail het ontwerp van het product uit. Dit doe je in nauw samenwerking met de collega’s van Verkoop-, Inkoop-, Assemblage-, en de Kwaliteitsafdeling om samen het project succesvol af te sluiten. Ook klantcontact zal af en toe onderdeel zijn van je werk.

Het is een veelzijdige functie, waarbij zelfstandig en samen met je collega’s een leuke afwisseling vormen.  We verwachten van jou dat je technisch bent, kansen ziet en zelf actie onderneemt. Met jouw instelling stel je prioriteiten om ad-hoc te reageren op de dynamische werkzaamheden binnen het manufacturing team.

Vacature Research & Development Engineer

Als R&D engineer werk je aan de concept fase waarbij je, samen met andere collega’s, de klantvraag vertaalt naar een concept design. Je zet het conceptontwerp op, werkt deze uit, inclusief de bijbehorende analyses en berekeningen. Ook bepaal je de materialen en maatvoering rekening houdende met de technische specificaties en veiligheidseisen. Wij dagen jou uit om als R&D engineer sturing te geven aan deze ontwikkelfase.

Wij dagen jou uit om verantwoordelijkheid te nemen, van idee tot prototype, om zo een project tot een perfect resultaat te brengen. Je bent creatief en in staat om wensen en ideeën te vertalen naar concrete, nieuwe producten. Ook klantcontact zal af en toe onderdeel zijn van je werk.

Na eventuele aanpassingen en nieuwe testen zal jouw concept overgedragen worden aan onze project engineers, waar het verder in detail uitgewerkt wordt. Je werkt nauw samen met de directeur, leveranciers, inkoop, engineers en assemblage.


Wat vragen we?
Je hebt een zelfstandige en proactieve houding, denkt probleemoplossend en bent een echte multitasker.
Je werkt gedetailleerd en daarnaast herken jij je in onderstaande:

 • Afgeronde opleiding WTB, IPO of IO (hbo-niveau of hoger), relevante werkervaring is een vereiste;
 • Flexibele instelling en stressbestendig;
 • Goed in teamverband kunnen functioneren;
 • Vloeiend Engels en/of Duits in woord en geschrift is een pré;
 • Praktijkervaring op assemblage en servicegebied is een pré;
 • Ervaring en kennis van Solidworks;

Wat bieden wij?

 • Een fulltime functie, waarbij in overleg veel mogelijk is (32 – 38-urige werkweek);
 • Je bent werkzaam in een klein dynamisch team in een hoogwaardige technologische omgeving;
 • 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen;
 • Pensioenvoorziening volgens de cao-metaalbewerkingsbedrijven;
 • Een moderne werkplek in onze nieuwe locatie te Emmen;
 • Een platte organisatie met een collegiale, informele en gedreven werksfeer;
 • Ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei;

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door één van de twee functieomschrijvingen? Laat dan van je horen. We zien je reactie graag tegemoet, stuur je motivatie en CV naar HR@proxcys.com of neem contact op met Els Franssen via  +31 591 677 447 voor meer informatie. 

Group photo Proxcys 2022