Back to top

Technisch Projectmanager

– Our vacancies are only available in Dutch –

Proxcys is ‘s werelds belangrijkste producent van High Performance Radial Flow Chromatografie apparatuur. Wat dat precies is? Met deze selectieve lagedruk scheidingstechniek wordt op grote schaal het therapeutisch eiwit voor medicatie gezuiverd. De producten van Proxcys worden wereldwijd ingezet door biofarmaceutische bedrijven en bloedbanken.

De rol 

Met de hightech maatwerk apparatuur van Proxcys wordt in de Biofarmaceutische industrie medicinaal eiwit geïsoleerd voor de Immuuntherapie (de moderne chemotherapie), stollingsfactoren en andere biologische medicijnen zoals Insuline. Biomedische productie moet voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Dat vraagt om een sluitende borging, strakke planning en technische kennis van de apparatuur die daarvoor wordt ingezet. Precies waar we jou voor nodig hebben!

Spilfunctie
Bij projecten ben jij dé spil tussen de klanten en je collega’s. Je bent voor opdrachtgevers het “gezicht” van Proxcys en het eerste aanspreekpunt. Je leidt meerdere projecten in verschillende stadia en variërend in omvang. Gedurende de looptijd van een project houd jij de klant regelmatig op de hoogte van de voortgang en bespreekt eventuele wijzigingen en afstemming over de planning door met collega’s. Bij knelpunten neem je adequaat actie en kom je met passende oplossingen, een bezoek aan de klant om de voortgang te bespreken of gezamenlijk wijzigingsaanvragen te beoordelen, behoort tot de service verlening.

Met het overzicht dat jij creëert breng je rust bij de klant en de interne organisatie waardoor collega’s zich kunnen focussen op de taken waarin zij uitblinken.

Pakket van Eisen
Al vóór de verkoop ben jij betrokken bij het project. Jij bent technisch goed onderlegd, begrijpt de ‘requests for quotation’ en/of de ‘user requirement specification (URS)’ en doorziet de gestelde eisen met de onderliggende normen waar het product aan moet voldoen. De URS beschrijft in honderden (Engelse/Duitse) regels de technische- en kwaliteitseisen, de procescondities van de controlesystemen en de HMI-software. De URS wordt “jouw” document en je bent daardoor in staat concreet en proactief te adviseren naar zowel de klant als collega’s.

Planning is key
Op basis van alle informatie wordt er een overzichtelijke strokenplanning vanuit ons ERP-programma MKG gemaakt die door jou bewaakt wordt volgens de afgesproken milestones. Daarbij help je de interne organisatie met de prioritering, zeker als er meerdere projecten gelijktijdig lopen. Je rapporteert aan de Head of projectmanagement.

Je bent voorzitter van het projectoverleg en blijft zelf op de hoogte door ook regelmatig bij overleggen van andere afdelingen te zijn. Je bewaakt budgetten en maakt voortgangsrapportages. Met de projectcontroller overleg je regelmatig over de financiële voortgang en je houdt de projectadministratie nauwkeurig bij in het ERP systeem. Ten slotte help je sales met het inschatten van werkzaamheden in forecast orders.

Functie-eisen

•    Je hebt HBO werk- en denkniveau, en een afgeronde opleiding werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde;
•    Minimaal drie jaar werkervaring en ervaring met projectenplanning;
•    Je communiceert gemakkelijk in zowel Nederlands als Engels. Duits is een pré;
•    Emmen is voor jou goed bereisbaar.

Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen en houdt ervan om zaken strak te regelen. Je denkt op een gestructureerde manier en houdt gemakkelijk overzicht over alle details, informatie en belangen. In jouw communicatie ben je eerlijk, transparant en servicegericht. Je richt je op samenwerking en verbinding.

Je hebt een proactieve houding en pakt het werk op dat voor je ligt. Hierin kun je goed denken in oplossingen om zowel de klant als je collega’s het beste te helpen. Je hebt technisch inzicht om de juiste keuzes te maken. Je bent goed in het vertalen van productspecificaties, naar een fysiek product dat aan alle eisen voldoet. Je hebt dan ook een technische achtergrond, waardoor je zowel teksten als tekeningen kunt lezen, vertalen en analyseren.

Tot slot ben je communicatief vaardig om zowel collega’s en klanten op een prettige manier te woord te staan.

Werken bij Proxcys

Proxcys is opgericht in 2003 en sindsdien gegroeid tot wereldwijd markleider op het gebied van High-Performance Radial Flow Chromatography (HP-RFC) binnen de biofarmaceutische industrie. Met een jong toegewijd team ontwikkelt Proxcys geavanceerde chromatografische (scheidingsapparatuur) en toebehoren voor het produceren van levensreddende medicatie uit bloedplasma of recombinante productie. Zoals bijvoorbeeld, medicatie voor longziekten, anti-kanker immuuntherapie, humaan immunoglobuline, insuline en vaccines. Door persoonlijke aandacht, prima service en uitstekende producten heeft het innovatieve biotechnologische bedrijf vanuit Emmen ondertussen een wereldwijde marktpositie verworven met succesvolle projecten en oplossingen op maat. In deze veelzijdige en dynamische organisatie zijn persoonlijke aanpak, goede zorg en prestigieuze kwaliteit belangrijke waarden.

Interesse?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Stuur je sollicitatie, curriculum vitae en motivatie naar HR@proxcys.com.

Join the Proxcys team

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.