Back to top

Service specialist

– Our vacancies are only available in Dutch. –

Wat ga je bereiken in je rol?

Bij service- of onderhoudsvragen stel jij een eerste diagnose en, indien mogelijk, los je dit telefonisch gelijk op. Als een bezoek noodzakelijk is, tref jij de voorbereidingen voor de oplossing, spreekt een tijdslot af en verhelpt het probleem bij de klant. In het uiterste geval besluit je om een systeem of kolom bijvoorbeeld terug te halen naar Nederland. In elke situatie maak jij een juiste afweging tussen klantwens en het wederzijds bedrijfsbelang. Je bezoekt zelf zo’n tien tot vijftien keer per jaar klanten die wereldwijd gevestigd zijn. Meestal duurt een dergelijk bezoek slechts één tot enkele dagen. Doordat je in de toekomst meer servicecontracten hebt afgesloten zal het reizen ook iets toenemen. Maximaal zo’n 20 procent van jouw tijd zal je in buitenland zijn (meestal goed planbaar). Daarnaast ben je in de hal om nieuwe apparatuur te assembleren. Je houdt de voorraad bij van service-onderdelen en zet onderdelen klaar voor transport. De combinatie van het oplossen van een servicevraag, het organiseren, assembleren en de klantvragen beantwoorden, maakt jouw functie afwisselend en uitdagend.

Je hebt te maken met gevalideerde systemen, technische- en kwaliteitseisen, procescondities en de controlesystemen. Je hebt veel contact met accountmanagers die de klant goed kennen en collega’s van andere afdelingen zoals engineering en het applicatie lab. In je klantcontact communiceer je veelal in het Engels en indien mogelijk Duits.

Service database
Een ander onderdeel van je werk is het registreren en rapporteren van de service zodat een historie wordt opgebouwd in het ERP-systeem en facturatie kan volgen; ook denk je mee over hoe nieuwe apparatuur zo ontworpen moet worden zodat een service taak makkelijker wordt. Je denkt na over preventief onderhoud, werkwijzen en procedures. Je ontwerpt samen met de afdeling sales effectieve servicecontracten, waarna jij de opvolging borgt. Als een project is opgeleverd, zorg je ervoor dat de werkzaamheden uit het servicecontract zijn toegewezen aan de klant, zodat de servicehistorie wordt opgebouwd. Door deze ontwikkeling en groei qua service, zal de afdeling op termijn uitgebreid worden waardoor de taken kunnen worden verdeeld naar de competenties en wensen van jou en de nieuwe collega’s.

Persoonskenmerken
Je hebt een dienstverlenende drive en haalt voldoening uit een tevreden klant. Je communiceert duidelijk en snel. Je begrijpt dat hierdoor de serviceafdeling een succes wordt. Je voelt je verantwoordelijk voor een perfect servicebeheer, waardoor je proactief aan de voorkant van het proces al spart met de collega’s, zodat je altijd de juiste gegevens paraat hebt. Tijdens de assemblage heb je oog voor detail en beseft als geen ander, dat elke zwakke plek later tot service vragen kan leiden. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan een nog beter geheel.

Je vindt het leuk om technisch praktisch werk af te wisselen met coördineren en klantcontact. Je bent gemotiveerd om service naar een hoger niveau te brengen, vooruit te plannen in onderhoud en op een zorgvuldige manier met klantvragen om te gaan.

Je hebt feeling met klanten en goede communicatieve vaardigheden. Van nature ben je dienstverlenend, nauwkeurig en betrouwbaar. Je bent zelfstandig en in staat te constateren wat er moet gebeuren en te komen met praktisch uitvoerbare oplossingen. Op deze manier borg je de afdeling service en onderhoud. Je zet je in om storingen zoveel mogelijk te voorkomen, structurele oplossingen aan te dragen en terug te koppelen naar je collega’s.

Wat vragen we?
Je hebt een zelfstandige en proactieve houding, denkt probleemoplossend en bent een echte multitasker.
Je werkt gedetailleerd en daarnaast herken jij je in onderstaande: 

 • Een relevante technische achtergrond;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre;
 • Je bent bereid om een aantal keer per jaar internationaal te reizen en hier een aantal dagen achtereen te verblijven;
 • Je woont op bereisbare afstand van Emmen.

Wat bieden wij?

 • Een fulltime functie, waarbij in overleg veel mogelijk is (32 – 38-urige werkweek);
 • Je bent werkzaam in een klein dynamisch team in een hoogwaardige technologische omgeving;
 • 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen;
 • Pensioenvoorziening volgens de cao-metaalbewerkingsbedrijven;
 • Een moderne werkplek in onze nieuwe locatie te Emmen;
 • Een platte organisatie met een collegiale, informele en gedreven werksfeer;
 • Ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei.

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande functieomschrijving? Laat dan van je horen. We zien je reactie graag tegemoet, stuur je motivatie en CV naar HR@proxcys.com of neem contact op met Els Franssen via  +31 591 677 447 voor meer informatie. 

Join the Proxcys team