Back to top

Manager Finance & Control (lid MT)

– Our vacancies are only available in Dutch –

Ben je op zoek naar een uitdagende rol op het gebied van finance & control met managementtaken? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Deze vacature is zowel fulltime als parttime in te vullen.

De rol 

In deze nieuwe rol neem je een deel van de werkzaamheden van één van de eigenaren over. Jij bent verantwoordelijk voor alle financiële stromen binnen Proxcys en hebt HR taken. Je stuurt twee collega’s aan die de operationele finance taken uitvoeren. Je bent onderdeel van het MT en adviserend aan de eigenaar en de andere leden van het managementteam.  

Je start in een veranderende organisatie waar een nieuw organigram wordt gevormd; het gehele middenkader wordt opnieuw ingericht. Je spart veel met jouw collega’s zowel binnen het managementteam alsook met collega’s op alle niveaus.  

Finance
Binnen Proxcys is behoefte aan inzicht in cijfers. Hiervoor verzamel, controleer en analyseer je financiële gegevens van o.a. in- en verkoop en vertaalt deze naar bruikbare rapportages en signaleert gevraagd en ongevraagd knelpunten. Daarnaast ga je aan de slag met het maken van dashboards. Aan de hand hiervan maak jij inzichtelijk hoe de zaken ervoor staan en waar de aandachtspunten liggen. Met deze input bied jij sturingsinformatie voor het managementteam die je wekelijks met hen bespreekt. Je monitort de liquiditeit/cash flow en maakt begrotingsoverzichten. Daarnaast beheer je de verzekeringsportefeuille. Ook verzorg je de voorbereiding van de jaarrekening en onderhoud je de contacten met de externe accountant.

HR
Op dit gebied ben je met name sparringpartner voor het managementteam op operationeel HR-gebied. Onderwerpen als AVG, pensioenen, ARBO, personeelsverzekeringen, contracten en andere juridische aspecten behoren tot jouw portefeuille. Tevens denk je mee over het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers en op welke wijze zij begeleiding krijgen in de uitvoering van hun werk.

Procesverbetering
Omdat de organisatie in transitie is, is nu ook het moment de processen te optimaliseren. Je denkt na over een zo goed mogelijke inrichting van administratieve processen. Je kijkt hoe processen en werkwijzen zijn ingericht en komt waar mogelijk met verbetervoorstellen en borgt implementatie.

Werk en privé
Wanneer je werkt bij Proxcys krijg je de ruimte om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Werk je parttime, dan zijn de uren flexibel in te vullen. 

Wat is vereist?

•    Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding richting finance;
•    Ruime werkervaring in een vergelijkbare brede rol, bij voorkeur binnen een technische projectenorganisatie;
•    Emmen ligt voor jou op acceptabele reisafstand.

Persoonskenmerken

Je staat stevig in je schoenen en hebt visie, maar weet tegelijkertijd aan te sluiten bij de huidige organisatie, cultuur en mensen. Je hebt een verfrissende kijk op de zaak en komt met originele ideeën en out of the box oplossingen wanneer er knelpunten ontstaan. 
Je zit in jouw kracht als je snel kunt schakelen tussen operationele en tactische onderwerpen. Bovendien stuur je op hoofdlijnen waarbij je belangrijke details niet over het hoofd ziet. Je legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen. 

Vanzelfsprekend ben je analytisch, cijfermatig en taalkundig sterk onderlegd en je hebt een procesmatige en gestructureerde manier van denken en werken. Je houdt van korte lijnen, bent proactief en daadkrachtig. Daarnaast ben je in staat om collega’s op een positieve, coachende, inspirerende en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van afdelingen, processen en systemen. Je hebt gevoel voor mensen, maakt makkelijk contact en bent betrouwbaar. 

Tot slot ben je op zoek naar een baan die goed te combineren is met jouw privé situatie.

Werken bij Proxcys

Proxcys is opgericht in 2003 en sindsdien gegroeid tot marktleider op het gebied van High-Performance Radial Flow Chromatography (HP-RFC) technology binnen de biofarmaceutische industrie. Met een toegewijd team van meer dan 30 specialisten ontwikkelt Proxcys geavanceerde chromatografische technologie (scheidingsapparatuur) en toebehoren voor het produceren van medicatie uit bloedplasma eiwit, recombinant eiwit of anti-lichamen. Zoals bijvoorbeeld, medicatie voor longziekten, anti-kanker medicijnen, humaan immunoglobuline, insuline en vaccines. Zo heeft ons innovatieve biotechnologische bedrijf vanuit Emmen ondertussen een wereldwijde marktpositie verworven door succesvolle projecten en oplossingen op maat. In onze flexibele en dynamische organisatie zijn persoonlijke aanpak, goede zorg en prestigieuze kwaliteit belangrijke waarden.

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Laat dan van je horen en solliciteer via deze link.

Join the Proxcys team