Back to top

Manager Engineering en Production

– Our vacancies are only available in Dutch

De rol

Ben jij echt toe aan uitdaging, complexiteit en diversiteit? Kun jij leiding geven aan meerdere afdelingen, ons helpen aan een gestructureerde supply chain en optimale processen? En doe je dat vanuit een communicatieve, daadkrachtige en planmatige insteek? Dan ben jij in ons sterk groeiende bedrijf (nu 30 fte.) helemaal op je plek!

Proxcys is ‘s werelds belangrijkste producent van High Performance Radial Flow Chromatografie apparatuur. Met onze selectieve lagedruk scheidingstechniek wordt op grote schaal medicinaal eiwit geïsoleerd voor de immuuntherapie (de moderne chemotherapie), stollingsfactoren en andere biologische medicijnen zoals insuline. Onze producten worden wereldwijd ingezet door biofarmaceutische bedrijven en bloedbanken.

Jij krijgt de afdelingen engineering, productie, assemblage, magazijn, logistiek, service, quality control (QC) en de toolshop voor hand- & spandiensten onder je hoede; dit is ongeveer de helft van het totaal aantal medewerkers van Proxcys. Gelukkig is deze omvang met jouw professionele skills geen probleem en je stelt heldere (klantgerichte) KPI’s voor elke afdeling.

Je stuurt zelfstandige professionals aan
De afdeling engineering bestaat uit mechanical, electrical, software en proces engineers. Het team van zes engineers werkt elk ontwerp nauwkeurig uit op basis van gedetailleerde technical specifications. Voor de apparatuur en kolommen waarin de chromatografische scheidingstechniek wordt toegepast en met speciale en zeer kostbaar hars, het target-eiwit wordt geïsoleerd.

Na een grondige risk assessment, planning en ruggespraak met QA wordt het ontwerp bepaald. De kolommen moeten aantoonbaar voldoen aan geldende (internationale) richtlijnen en zowel hygiënisch als gebruiksvriendelijk zijn, ook voor het onderhoud. En vanzelfsprekend technisch de juiste performance leveren.

Onder de “motorkap” vind je veel techniek: hydrauliek, pneumatiek, lineaire aandrijvingen, motorsturingen, regelkringen voor het monitoren en beheersen van beweging, ventielen, snelheid van de vloeistofstromen, drukcycli. Van flowmeters, (druk) sensoren, pH-meters, PLC’s, bedradingspakket en het softwarepakket voor de aansturing. Alles exact uitgewerkt – in ePLan – , 2D- of 3D-tekeningen – in SolidWorks – en duidelijke handleidingen.
We engineeren nu het meeste zelf, jij kijkt ook of er efficiënt kan worden uitbesteed.

Vanzelfsprekend moet een biomedische productie voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Daarom zijn onze klanten tot in de kleinste details van een ontwerp nauw – en kritisch – betrokken. Zo kan een project een paar jaar duren waarin we wekelijks overleg hebben met de klant. Het is niet ongebruikelijk dat er intern of bij de klant gedurende een project nieuwe inzichten ontstaan waardoor het ontwerp wordt aangepast. Jij bewaakt tot welk stadium wijzigingen mogelijk zijn en beoordeelt wanneer meerwerk of consultancy uren worden doorberekend aan de klant.

Je richt de gehele productieafdeling Lean in
De afdelingen binnen onze supply chain (assemblage, productie, logistiek, QC) richt jij met jouw sterke organisatorische kennis vaardigheden optimaal in. Dit zijn ca. 10 medewerkers. Jaarlijks produceren we zo’n 15 tot 25 grote apparaten, meest maatwerk. Gecertificeerde materialen en onderdelen die worden geleverd door verspanende bedrijven moeten traceable zijn en voldoen aan hoge kwaliteitscriteria. De assemblage doen we handmatig. Door het maatwerk en kleine series is er geen vaste assemblagelijn, maar een overzichtelijke supply chain in de productiehal is des te meer van belang. Jij brengt duidelijke structuur aan en richt de hal Lean in. Je analyseert en reflecteert op de huidige processen, ziet waar die verbeterd kunnen worden en regelt dat in zodat er een efficiënt proces ontstaat.

Jij verbetert en optimaliseert
Je bent kartrekker in diverse verbeterprojecten. Een daarvan is de verdere implementatie van ons ERP-pakket MKG. Je zorgt dat al je medewerkers hun informatie daarin verwerken en kunnen vinden en zo steeds meer digitaal werken. Met je kennis van internationale transport en bijbehorende regelgeving stuur je het logistiek proces. Je bouwt aan een grotere serviceafdeling ten behoeve van de uitbreiding van het aantal service contracten. Onze servicemedewerkers onderhouden op locatie – dus in de clean room – bij klanten in Amerika, Australië of Europa de apparatuur. Je initieert niet alleen zelf verbeterprojecten, je staat ook open voor ideeën van je medewerkers.

Je communiceert en houdt overzicht 
Je zorgt voor heldere onderlinge communicatie. Zo overleg je wekelijks met de manager van het projectbureau en de salesmanager. Projectmanagers moeten ervan uit kunnen gaan dat de projecten verlopen zoals we hebben gepland. Jij houdt goed overzicht over het geheel, zorgt dat iedereen de informatie heeft die hij of zij nodig heeft en je voorkomt onderlinge ruis. Je bent toegankelijk voor vragen van of overleg met je medewerkers. Je standaardiseert werkwijzen en optimaliseert communicatiestromen, bijvoorbeeld door het initiëren van werkoverleg en dagstart. De ca. 15 mensen die je aanstuurt zijn verspreid over meerdere teams. Jij positioneert/groepeert de engineers zodanig dat communicatie wordt bevorderd en waardoor een natuurlijke verbinding ontstaat.

Wat is vereist?

•    Een afgeronde technische of bedrijfskundige universitaire opleiding;
•    Je hebt enkele jaren ervaring in een leidinggevende functie;
•    Je hebt praktische ervaring met productieprocessen;
•    Bij voorkeur heb je kennis van de internationale transportsector;
•    Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en bij voorkeur ook Duits.

Persoonskenmerken
Jij communiceert, motiveert en verbindt. Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan zelfstandige professionals. Je bent benaderbaar, open en direct, met een natuurlijk overwicht en respect voor een ander. Je bent het gewend om mensen op een positieve wijze te betrekken bij de optimalisatie van processen, afdelingen en systemen. Hiermee creëer je draagvlak voor verandering, onderling begrip en motivatie bij de medewerkers. Ook geef je hen verantwoordelijkheid en motiveer je hen om het beste uit zichzelf te halen. Jouw communicatie is helder, je spart graag en staat open voor ideeën van anderen: samen kom je tot het beste resultaat.

Je bent zeer gestructureerd en organisatorisch sterk. Focus op verbetering en optimalisatie is voor jou vanzelfsprekend. Je houdt van efficiëntie, overzicht. Je ziet waar mogelijkheden tot verbetering liggen en je gaat daadkrachtig te werk.

Werken bij Proxcys

Proxcys is opgericht in 2003 en sindsdien gegroeid tot marktleider op het gebied van High-Performance Radial Flow Chromatography (HP-RFC) technology binnen de biofarmaceutische industrie. Met een toegewijd team van meer dan 30 specialisten ontwikkelt Proxcys geavanceerde chromatografische technologie (scheidingsapparatuur) en toebehoren voor het produceren van medicatie uit bloedplasma eiwit, recombinant eiwit of anti-lichamen. Zoals bijvoorbeeld, medicatie voor longziekten, anti-kanker medicijnen, humaan immunoglobuline, insuline en vaccines. Zo heeft ons innovatieve biotechnologische bedrijf vanuit Emmen ondertussen een wereldwijde marktpositie verworven door succesvolle projecten en oplossingen op maat. In onze flexibele en dynamische organisatie zijn persoonlijke aanpak, goede zorg en prestigieuze kwaliteit belangrijke waarden.

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Laat dan van je horen en solliciteer via deze link!

Join the Proxcys team