Back to top

Inkoop & Supply Chain Coördinator

– Our vacancies are only available in Dutch

Proxcys is ‘s werelds belangrijkste producent van High Performance Radial Flow Chromatografie apparatuur. Deze apparatuur wordt wereldwijd ingezet door biofarmaceutische bedrijven en bloedbanken.

Met de hightech maatwerk apparatuur van Proxcys wordt in de Biofarmaceutische industrie medicinaal eiwit geïsoleerd voor de Immuuntherapie (de moderne chemotherapie), stollingsfactoren en andere biologische medicijnen zoals Insuline. Biomedische productie moet voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Dit vraagt om goede afstemming met leveranciers. Ben jij diegene die inkoop tegen het licht houdt en continu optimaliseert? Dan is Proxcys op zoek naar jou!

De rol

In deze nieuwe functie, die ontstaan is door de groei van Proxcys, ben jij degene die het leveranciersnetwerk onderhoud en uitbouwt, overzicht houdt over de logistieke processen en de projectplanning monitort. In de transitie die binnen Proxcys gaande is, is er behoefte aan structuur, proces en een juiste inrichting van de afdeling. Je werkt in een team met drie andere collega’s die zich richten op het sparren met engineers m.b.t. maakbaarheid van de producten en op gestructureerd en accuraat werken met het ERP systeem. Zij hebben veel productkennis en jij brengt strategische en tactische inkoop- en supply chain kennis en ervaring mee. Dagelijks werk je nauw met elkaar samen om tot een optimaal resultaat te komen. Jij bent degene die vanuit het team communiceert en afstemt met andere afdelingen.

Inkoop 
Zodra een opdracht door de klant gegund is, wordt een projectteam gevormd waarvan je deel uitmaakt. In overleg selecteer jij de leveranciers die aan de gestelde kwaliteit en product eisen kunnen voldoen. Dit vereist creatief denken, met een proactieve houding en focus op de integrale kostprijs. Je doet de inkoop, houdt rekening met de capaciteit bij leveranciers en bevraagt hen of ze ervaring hebben met soortgelijke projecten. Je vraagt offertes aan bij de geselecteerde leveranciers en beoordeelt of uitgebrachte offertes voldoen aan de voorwaarden en op inhoudelijke juistheid. Je bent kostprijsbewust en onderhandelt waar nodig.

Projectplanning en leverancierscontact
Je denkt na over garantieperiodes en betalingsschema’s en spart met de projectengineer over de planning en de leverancierskeuzes. Hierin houd je rekening met de hoge kwaliteitsstandaarden en eisen van de producten die Proxcys maakt. Tijdens het proces manage jij de afspraken, zorg je dat milestones gehaald worden en analyseer en rapporteer je. Na afronding van elk project vindt met het projectteam een projectevaluatie plaats, waarbij ook leveranciersprestaties worden meegewogen. Hierbij kijk je zowel intern als extern kritisch om continu te blijven verbeteren, en tegelijkertijd bouw je aan langdurige relaties in de leveranciersketen.

Leveranciersnetwerk
De afgelopen jaren is een netwerk van leveranciers opgebouwd in Nederland en Duitsland. Jij breidt dit netwerk verder uit. Je doet marktonderzoek en identificeert leveranciers die mogelijk interessant zijn voor Proxcys. Daarna leg je het eerste contact en doe je een eerste schriftelijke verificatie en rapporteer je de resultaten. Bij positief resultaat wordt deze toegevoegd aan de portefeuille die jij beheert. Als hier jouw interesse ligt, krijg je de kans zelf leveranciersbezoeken te doen. Je legt zelf actief leveranciersbezoeken af om relatie op te bouwen en onderhouden. Hiervoor ben je gemiddeld één dag per week op pad in Nederland en Duitsland.

Wat is vereist?

•    Je hebt een afgeronde HBO-technische opleiding;
•    Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre;
•    Emmen is voor jou goed bereisbaar;

Persoonskenmerken
Je hebt een praktische instelling en bezit de nodige doortastendheid, besluitvaardigheid en assertiviteit. Van nature ben je nieuwsgierig, ondernemend en leergierig. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, bent alert en kostprijsbewust. Je kunt verbanden leggen, risico’s inschatten en vooruitdenken en verliest daarbij belangrijke details niet uit het oog. Je doorziet planningen en processen en stuurt bij indien nodig. Je overziet de gevolgen wanneer je beslissingen neemt en kunt daardoor jouw acties beargumenteren en uitleggen.

Je hebt een zakelijke, commerciële instelling, maar tegelijkertijd ben je een op de relatie gerichte persoon en communiceer je op prettige wijze met leveranciers en collega’s. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en stressbestendig.

Werken bij Proxcys

Proxcys is opgericht in 2003 en sindsdien gegroeid tot marktleider op het gebied van High-Performance Radial Flow Chromatography (HP-RFC) technology binnen de biofarmaceutische industrie. Met een toegewijd team van meer dan 30 specialisten ontwikkelt Proxcys geavanceerde chromatografische technologie (scheidingsapparatuur) en toebehoren voor het produceren van medicatie uit bloedplasma eiwit, recombinant eiwit of anti-lichamen. Zoals bijvoorbeeld, medicatie voor longziekten, anti-kanker medicijnen, humaan immunoglobuline, insuline en vaccines. Zo heeft ons innovatieve biotechnologische bedrijf vanuit Emmen ondertussen een wereldwijde marktpositie verworven door succesvolle projecten en oplossingen op maat. In onze flexibele en dynamische organisatie zijn persoonlijke aanpak, goede zorg en prestigieuze kwaliteit belangrijke waarden.

Wat denk je?
Voel jij je aangesproken door bovenstaande? Laat dan van je horen en stuur je motivatie en CV naar HR@proxcys.com ter attentie van Els Franssen.

Join the Proxcys team